Aksaray'da bayram öncesi gıda üreticileri denetleniyor

Aksaray Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi özellikle gıda imalathanelerini sıkı denetim altına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Mühendisi Sevil Çalışkan ve beraberindeki Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif yerlerindeki pastaneler, fırınlar, tatlıcılar ve yufkacıları ile gıda maddesi üreten ve satan işyerlerini denetimden geçirdi.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında imalathaneler temizlik ve düzen konusunda uyarıldı. Halkın sağlığının korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: ?Belediyemiz halkımızın sağlığının korunması için büyük çaba sarf ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri sürekli denetim yapıyor. Gıda maddesi satan ve imal eden tüm işyerleri periyodik şekilde denetimden geçiriliyor. Halkın sağlığını tehdit edici unsurlar ortadan kaldırılıyor." dedi.

Kurban Bayramı öncesi denetimleri daha da artırdıklarını anlatan Başkan Palta şu bilgileri verdi: "Özellikle fırınlar başta olmak üzere pastaneler, tatlıcılar ve yufkacılar üzerinde denetimler artırıldı. Ekiplere talimat verdim. Gıda maddesi imal eden ve satan bütün işyerleri tek tek denetimden geçiriliyor. Sağlıksız koşullarda üretim yapan her kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacak. Çünkü halkımızın sağlığının korunması daha önemli. Bu konuda asla taviz vermedik. Bundan sonrada taviz vermeden denetimlerimizi devam ettireceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber